Diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Financiële administratie

Een zorgvuldig bijgehouden administratie is van essentieel belang voor iedere ondernemer. Het geeft u een actueel inzicht in uw financiële situatie en daarnaast is het onmisbaar voor het bepalen van de te betalen belastingen.

U kunt uw financiële administratie met een gerust hart aan ons uitbesteden. Wij zorgen er voor dat uw financiële administratie periodiek wordt bijgewerkt zodat u ervan verzekerd bent dat uw financiële zaken op orde zijn. Ook zijn wij geïnteresseerd in uw persoonlijke verhaal. Wat wilt u bereiken en welke wensen en doelen hebt u met uw bedrijf? Aan de hand van de tussentijdse cijfers krijgt u een duidelijk inzicht in het actuele resultaat en de financiële ontwikkeling van uw bedrijf.

Wilt u liever zelf uw boekhouding bijhouden? Dat kan natuurlijk ook. U boekt dan zelf de gegevens in waarbij u kunt rekenen op onze ondersteuning en wij verzorgen de rest (zoals het controleren van de administratie op juistheid, overzicht van de tussentijdse cijfers en het juist en tijdig indienen van de aangiftes). Ook helpen wij u graag bij het opzetten en inrichten van uw administratie. Indien gewenst komen wij bij u op locatie om u hierbij te begeleiden.

Wij hebben ervaring met verschillende – al dan niet online – softwarepakketten zoals:

  • Basecone (factuurverwerking met Scan- en herkenoplossing)
  • Twinfield (boekhouden)
  • Snelstart (boekhouden)
  • Moneybird (boekhouden)

Met deze software wordt online boekhouden zo makkelijk mogelijk gemaakt door het gebruik van onder andere digitaal factureren, het eenvoudig inboeken van inkomende facturen en een bankkoppeling.

Maatwerk

Natuurlijk kunt u alles zelf proberen te doen maar het kost tijd (ook om het te leren); en u moet zelf op de hoogte blijven van de steeds veranderende wet- en regelgeving.

Vaak heeft dit ook helemaal uw interesse niet en bent u veel liever bezig met datgene waarom u zelfstandig ondernemer bent geworden: ondernemen. Uw administratie volledig uit handen geven kan dan rust geven. U weet zeker dat het in orde komt en hoeft zich zelf niet bezig te houden met taken waar u geen energie van krijgt.

Er is ook een middenweg mogelijk. In dat geval verzorgt u de eenvoudigere taken (zoals facturen inboeken) zelf en laat u de periodieke controle, moeilijke boekingen en aangiftes aan ons over. U besteedt zo veel of zo weinig uit als u zelf wilt. Maatwerk dus.

Tussen de administratie helemaal uitbesteden en helemaal zelf doen is iedere optie denkbaar. Samen spreken we af welke taken u zelf doet en welke u liever aan ons uitbesteedt. Op deze manier bieden wij ondersteuning op maat en komen we tot een oplossing die het beste bij u en uw bedrijf past.

Belastingen

Als bedrijf krijgt u te maken met omzetbelasting (ofwel btw), loonheffingen, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting (en soms dividendbelasting). U bent verplicht om aangifte te doen. Hierbij is het zeker de moeite waard om goed uit te zoeken welke aftrekposten en regelingen in uw situatie van toepassing zijn. Met onze specialistische kennis op dit gebied voorzien wij u van een optimaal advies zodat u zeker weet dat u krijgt waar u recht op hebt.

Salarisadministratie

Met werknemers in dienst van uw bedrijf is het verplicht een salarisadministratie bij te houden. Die moet voldoen aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving en is een precieze bezigheid. Door dit uit te besteden bespaart u veel tijd waardoor u zich volledig kunt concentreren op uw bedrijfsactiviteiten.

Jaarrekeningen en rapportages

Een jaarrekening is het financieel verslag van uw bedrijf en geeft een duidelijk inzicht in de financiële positie van uw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat deze compleet is en helemaal klopt en, indien verplicht, dat de jaarrekening op tijd gedeponeerd wordt bij de Kamer van Koophandel. Ook tussentijds inzicht in de ontwikkeling van uw bedrijfsresultaten is belangrijk. Door het opstellen van maand- of kwartaaloverzichten geven wij u een heldere kijk op de actuele financiële positie van uw onderneming zodat u precies weet hoe uw bedrijf ervoor staat.

Startersbegeleiding

Wat moet ik allemaal regelen als ik wil gaan ondernemen? Een ondernemer – dus óók een ZZP’er – kan niet om administratieve taken heen. Een eigen bedrijf starten is vaak een droom die uitkomt. Maar er komt heel wat bij kijken. Met onze kennis en ervaring begeleiden wij u stap voor stap in dit proces. Van het kiezen van de juiste rechtsvorm en het inschrijven bij de Kamer van Koophandel tot het wegwijs maken binnen de financiële kant van het ondernemen. Regel uw financiële, fiscale en administratieve zaken direct goed en neem gerust contact met ons op.

Particulieren

Ook u als particulier bent bij ons aan het goede adres. Wij kunnen voor u uw aangifte inkomstenbelasting verzorgen en de toeslagen waar u recht op hebt aanvragen. Daarnaast kunnen wij voorlopige aanslagen voor u regelen.

Adresgegevens

Administratiekantoor
C.D. Hovestadt

Akkerwinde 7
4251 JK Werkendam

info@cdhovestadt.nl

C.D. (Christiaan)
Hovestadt jr.

MKB adviseur
Tel. 06-29055809

C.D. Hovestadt sr.

Oprichter / MKB adviseur
Tel. 06-29732743

Marker (Akkerwinde 7, 4251 JK Werkendam)